Sökbara uppgifter om födda i Uppsala län

Den här veckans uppdatering av ArkivDigitals födelseregister innehåller 106 063 nya sökbara uppgifter om personer som föddes i Uppsala län åren 1750–1799. Födelseregistret gör det enklare att snabbt hitta de uppgifter du letar efter eftersom du inte längre behöver bläddra sida efter sida i födelseböckerna. Nu räcker det att göra en snabb sökning i registret Födda, delar av Sverige.

När du hittat den person som du letar efter är det enkelt att klicka sig vidare till födelseboken där du kan dubbelkolla uppgifterna i originalkällan. I originalkällan kan du även hitta ytterligare information, till exempel om barnets faddrar.

Uppsala

Följande uppgifter är sökbara i födelseregistret:

  • Födelsedatum
  • Dopdatum
  • Barnets förnamn
  • Födelseplats (by, gård etc)
  • Födelseförsamling
  • Föräldrarnas förnamn och efternamn, deras titlar/yrken och åldrar.

Totalt innehåller registret Födda, delar av Sverige nu drygt 8,2 miljoner poster. Klicka här för att se de församlingar och årtal som ingår i registret efter uppdateringen. Vi kommer fortsätta att uppdatera födelseregistret så följ gärna vår blogg och våra sociala medier för att inte missa någon uppdatering.

För att öppna Födda, delar av Sverige loggar du in på app.arkivdigital.se, klickar på Registersökning och väljer Födda, delar av Sverige i listan över registerkällor.

ArkivDigital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.