Dela ditt släktträd

Nu finns det en ny funktion i släktträdet hos ArkivDigital. Du kan nu bjuda in upp till 25 personer som kan titta på ditt träd. Det gör det enkelt att visa din släktforskning för dina släktingar och vänner.

Så här gör du:
Öppna ditt släktträd i ArkivDigital och klicka på knappen ”Inställningar” längst ned i högra hörnet.

I dialogrutan som nu visas klickar du på ”Hantera släktträdsinbjudningar”.

Därefter klickar du på ”Bjud in till släktträdet”.

Skriv in e-postadressen till den person som du vill bjuda in till trädet och klicka på OK.

Upprepa stegen ovan om du vill bjuda in fler personer. De personer som du bjuder in kommer att få ett mejl med instruktioner om hur de ska göra för att kunna titta på trädet.

Att titta på släktträdet är helt gratis för de personer som du bjuder in, de behöver bara registrera sig med namn och e-postadress hos ArkivDigital för att få tillgång till trädet.

De inbjudna personerna kan enbart titta på ditt släktträd, de kan inte göra några ändringar i det.

Genom att klicka på ”Hantera släktträdsinbjudningar” (se bild två ovan) kan du även se status för de personer som du bjudit in och du kan också ta bort inbjudan om du inte längre vill att en person ska ha tillgång till ditt släktträd.

ArkivDigital

8 Svar på “Dela ditt släktträd”

  1. Låter fint! Men kan gästerna även se eventuella källor som jag länkat till på Arkiv Digital typ en hfl-sida, en dop-bok osv?

    • Gästerna kan se att det finns en källa men de kan inte se själva bilden/registerposten om de inte själva har ett abonnemang.

    • Det är de personer som du bjuder in till ditt träd som kan se trädet. Att titta på släktträdet är helt gratis för de personer som du bjuder in, de behöver bara registrera sig med namn och e-postadress hos ArkivDigital för att få tillgång till trädet.

  2. Min svärfar försöker dela ett träd med mig men mailet kommer aldrig fram till min gmailadress. Vad kan felet vara?

  3. Hej! Jag har bjudit in en släkting till mitt släkting till mitt släktträd. Men hon ser inte det. Gått in på kugghjulet. Men hur godkänner hon? Vi hittar inget.
    Mvh Malin Athley Rang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.