Brandväggar

Upplever du problem när du startar ArkivDigital online? Då kan det bero på dina brandväggsinställningar.

Programmet ArkivDigital online kan bli stoppat när det görs uppdateringar i brandväggen. Det som inträffar är att brandväggen inte längre känner igen ArkivDigital online efter uppdateringen. Detta kan inträffa oavsett vilken brandväggsleverantör (anti-virusprogram) du har. Detta gäller även Windowsbrandväggen.

För att bli av med problemet kan du se till att programmet ArkivDigital online är godkänt i brandväggens inställningar. Detta gör du genom att gå in i inställningarna för brandväggen och ändra så att programmet blir godkänt. ArkivDigital online kan antingen heta ”ArkivDigital online” eller ”AD client 2”. Exakt hur du ändrar inställningen är lite olika för olika leverantörer. Kontakta din brandväggsleverantör om du behöver hjälp.

Vanliga felmeddelanden då man kan misstänka att brandväggen blockerat programmet:
”Host not found”
”Socket operation timed out”
”HTTP status fel, kod: 0 anledning”
”Programmet är blockerat”

2 tankar om “Brandväggar

 1. Hej
  Har detta problem uppstått nu? Varför?
  Har haft AD många år men problemen finns bara på en av mina datorer och har varit störst senaste veckorna? En dator där AD fungerat OK tidigare.
  Varför?
  Vad kan AD göra? Känns inte Ok att vi som abbonerar ska behöva lösa detta problem åt AD!
  Hoppas ni kan svara mig.
  Staffan

  • Problem med brandväggar är ingenting som ArkivDigital styr, utan något som någon gång kan uppstå i en enskild dator. Detta blogginlägg är enbart ett tips på hur man kan agera om detta problem dyker upp, vilket hör till undantagsfallen. Om du upplever detta problem ska du, enligt texten i blogginlägget, godkänna ArkivDigital online i din brandväggs inställningar. Det är din brandväggsleverantör (anti-virusprogram) som ansvarar för brandväggens funktioner, inte ArkivDigital, men självklart hjälper kundtjänst till så gott de kan. Kundtjänst når du på http://www.arkivdigital.se/kundtjanst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.