Sveriges befolkning 1950 i ArkivDigital 2.0 Beta

sökning 1950

I sökfältet i Sveriges befolkning 1950 skriver du in namnet på personen du söker och om så behövs också födelsetid eller någon relevant ort, exempelvis födelseförsamling. Sökresultatet visas sedan till höger. Klicka på rätt namn och alla uppgifter visas.


En verkligt spännande nyhet i ArkivDigital 2.0 är att du får tillgång till ett register över hela Sveriges befolkning 1950. Sök efter släktingar och hitta var de bodde och vilket yrke de hade! På köpet får du en rad ytterligare upplysningar.

Sveriges befolkning 1950 är namnet på ett kraftfullt hjälpmedel för alla som söker sina släktingar på 1900-talet. Det är ett register som bygger på 1951 års mantalslängd, upprättad i slutet av 1950, och som omfattar alla som då bodde i Sverige.

Registret innehåller uppgifter om fullständigt namn och bostadsadress med fastighetsbeteckning samt födelsetid och -ort, yrke och civilstånd. Personerna är också grupperade i hushåll, dock utan att det uttryckligen framgår hur de var släkt med varandra. Men om en man och en kvinna på samma adress har samma vigseldatum, förstår man att det rör sig om ett gift par. Vidare redovisas tidigare mantalsskrivningsorter och kvinnors namn som ogifta. En länk finns vanligtvis också till födelseboken i den församling där personens födelsenotis återfinns.

Sveriges befolkning 1950 är tillgängligt för alla som laddar ner betaversionen av Arkivdigital 2.0. Inom en nära framtid kommer ArkivDigital också att göra tillgängligt ett motsvarande register för 1960 samt ett personregister till Sveriges alla husförhörslängder för åren 1880 till 1920.

Läs mer om ArkivDigital 2.0 Beta.

ArkivDigital 

8 Svar på “Sveriges befolkning 1950 i ArkivDigital 2.0 Beta”

 1. Jag har upplevt att min dator i vissa lägen ”låser sig”. En möjlig orsak kan va att jag har många flikar öppna i ADs fotograferade böcker, eller kör betaversionen av AD. Nu senast slutade datorn fungera med att det inte gick att komma åt aktivitetsmenyn. Jag har upplevt problemen både i Win 7 som jag använde tidigare och i Win 10.
  Även när man har ett antal böcker öppna och datorn går i sparläge har jag upplevt problem. Det visar sig att om man vill öppna en ny bok, eller församling, att man måste stänga programmet för att kunna ladda ner t.ex. en kyrkbok.
  Är det fler som upplever det samma?

 2. Hej!
  Jag uppskattar verkligen Sv.befolkning 1950 i AD, men jag undrar om den verkligen är komplett? Jag har sökt efter min mor som var född 1929 och gifte sig 1951, men några spår av henne kan jag inte hitta i Sv.befolkning 1950. Jag har sökt på så många olika tänkbara lösningar men utan resultat. Har ni något bra tips hur jag ska finna henne? Övriga i släkten finns med men inte hon.

  • Hej Elizabeth,

   Skicka gärna ett mail till vår kundtjänst med uppgifter om vem du söker och var hon bör bo någonstans i slutet av 1950. Även uppgifter om föräldrarna (om du har dessa) så att man enklare kan hitta familjen.

   Det kan finnas olika anledningar till att du inte finner din mor i registret, allt från att hon av någon anledning är missad till att något blivit väldigt felstavat. Det enklaste sättet att få rätsida är att vår kundtjänst hjälper dig. Du når dem på epost: kundtjanst@arkivdigital.se

   Lycka till!

   Vänligen,
   ArkivDigital

 3. Hej!
  Jag söker i Sv Befolkning 1950 Sigrid Marianne Angberg, troligen född 1915 i Västerås domkyrko-
  församling.
  Hittar henne inte i den nya publikationen.
  Däremot finns en person med efternamnet Andberg, Sigrid Marianne.
  Kan det vara felskrivet ?
  I övrigt är Sv Befolkning 1950 lättarbetad och mycket bra!
  Mvh
  Hans

 4. Hej igen!
  Som släktforskare lär man sig att leta efter sina anor!
  Jag skrev tidigare om mitt sökande efter Sigrid Marianne Angberg, och nu har jag hittat henne.
  Hon finns i Sveriges Befolkning 1950 som gift med efternamnet Bjurvald f Andberg
  Jag har kollat i födelseboken Västerås Domkyrkoförsamling och ser då att man skrivit in
  fel födelsenamn på henne, eftersom hennes familjenamn är ANGBERG.
  Hur åstadkommer man en rättelse i Sv Bef 1950?
  Kan ni hjälpa till med det?
  Det finns flera släktforskare som kan ha svårt att hitta henne!
  Mvh
  Hans Angberg

  • Hej Hans,
   Vad bra att du fann din Sigrid Marianne Angberg, trots att det var klurigt. Som med alla register förekommer det en del fel. Sänd in din rättelse till vår kundtjänst så ordnar vi det: kundtjanst@arkivdigital.se
   Vänligen,
   ArkivDigital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.