Ny lärobok: Släktforskning på riktigt

Nu kommer läroboken för dig som släktforskar med ArkivDigital: Släktforskning på riktigt av Håkan Skogsjö. En pedagogisk vägvisare som guidar dig från de första stegen till de avancerade metoderna.

Boken förklarar hur du släktforskar i originalkällor som kyrkböcker och bouppteckningar och hur du använder de olika register och andra hjälpmedel som finns. Och bäst av allt: Boken är från början till slut skriven ur ett ArkivDigital-perspektiv. Det är ArkivDigitals programvara som hela tiden används och förklaras och som alla exempel utgår från.

Boken inleds med att du söker din närmaste släkt i register som Sveriges befolkning och BiS, Befolkningen i Sverige. Du fortsätter till kyrkböcker och bouppteckningar och går vidare till skattelängder, rättegångshandlingar och militära rullor. Stor vikt läggs vid att förklara moment och metoder och ge tips om hur du undviker förrädiska fallgropar. Den viktiga källkritiken behandlas givetvis.

Olika företeelser som släktforskare stöter på tas upp, som äldre tiders namnskick, mynträkning och tideräkning. Slutligen finns tips om mer udda källmaterial samt råd som hjälper dig att läsa äldre tiders handstilar.

Innehållsförteckningen och ett utförligt sakregister gör det enkelt att orientera sig i boken.

Författaren Håkan Skogsjö, en av Sveriges mest kända släktforskare, har givit ut ett flertal omfattande släktutredningar. Han har varit redaktör för Sveriges släktforskarförbunds tidning Släkthistoriskt forum, för Släktforskarnas årsbok i närmare tjugo år och startade på 1990-talet förbundets webbplats Rötter. Numera är han styrelseledamot i ArkivDigital.

Boken omfattar 188 sidor i stort format (270 x 210 mm) och kostar 295 kr inkl moms och frakt.

Beställ boken här.

ArkivDigital

5 Svar på “Ny lärobok: Släktforskning på riktigt”

  • Hej
   Vi skickade boken till dig i fredags (4/10) med Postnord.
   Du bör ha den i början av denna vecka.

 1. Hej
  Den 22/9 betalade jag in 295:- för den nya boken. Nu skulle jag titta i den, men hittar den inte här hemma. Jag kommer inte ihåg om jag erhållit den eller inte. Så min fråga är, har ni sänt den till mig och isåfall när?
  Mitt orderna. är: 407270

  • Hej!
   Boken är skickad och den finns att hämta på Salam Livs.
   Det har skickats två aviseringar till dig från Postnord via e-post angående denna order.

 2. Det är synd att bilderna i boken saknar hänvisning. Exempelvis på sidan 38 finns en antavla och jag vill veta var hämtar man denna layout?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.