Senaste produktkatalogen – Latest Product Catalog

Senaste produktkatalogen

I dagsläget finns drygt 49,8 miljoner bilder i ArkivDigital online och vi börjar närma oss ett stort jubileum.

I augusti lade vi upp en ny version av vår produktkatalog. Har du tagit en titt i den än?

I produktkatalogen kan du skapa dig en överblick över vårt omfattande bildarkiv och närmare se vilka källmaterial vi har fotograferat för respektive län och tidsperiod. Det finns även angivet vilka material vi håller på att fotografera för närvarande.

Gå direkt till produktkatalogen (pdf-länk).

Kom ihåg att:
Produktkatalogen ska ses som ett sätt att få en överblick över det material som finns tillgängligt i ArkivDigital online. Även om ett visst material anges vara klart kan enstaka handlingar saknas, till exempel om de varit för skadade för att det ska vara möjligt att fotografera dem. Vi har dessutom fotograferat mängder av enstaka handlingar som inte finns med i katalogen, eftersom den i så fall skulle ha blivit alltför omfattande.

Latest Product Catalog

As of today, ArkivDigital online offers more than 49,8 million images and we are getting close to a big jubilee.

In August, we updated the product catalog. Have you taken a look at it yet?

In the product catalog you get an overview of our digital archive; it lets you take a closer look at what materials we have from specific counties and time periods. You can also see what materials we will be filming within the nearest future.

Go directly to the product catalog (pdf-link).


Remember this:

The product catalog is meant to give an overview of the material available in ArkivDigital online. Even if a material is listed as finished, there can still be some volumes missing, for example due to books being too damaged to photograph. Furthermore, we also have a large range of materials photographed which are not listed in the product catalog. If we listed every single volume, the catalog would be too extensive.


ArkivDigital

2 Svar på “Senaste produktkatalogen – Latest Product Catalog”

 1. Hej!

  Har en liten undran om ni inte kan ha med lokala dagstidningar i ert sortiment. Finns ju faktiskt en hel del spännande man kan hitta i dagstidningarna från förr som är till nytta och glädje i sin släktforskning.

  Jag saknar nämligen en bra sida som man kan hitta lokala dagstidningar från förr inscannade så man kan bläddra i dem hemifrån datorn. Vet att de tidningar som jag främst är intresserad av (Smålandsposten och Smålänningen) finns på microfilm, men jag har inte möjlighet att ta mig till ett bibliotek och sitta vid en sådan läsare för att läsa dem.

  • Hej Anneli,
   Självklart går det att finna mycket intressant i gamla dagstidningar. Vi tackar för ditt förslag! Det finns inte några aktiva planer på att fotografera tidningsarkiv i dagsläget, men det är inte alls omöjligt att det kommer finnas dagstidningar hos ArkivDigital någon gång i framtiden. Om en privatperson besitter ett eget mindre tidningsarkiv så får de gärna höra av sig till oss (nyttmaterial@arkivdigital.se).
   Vänligen,
   ArkivDigital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.