Rapport från ArkivDigitals bolagsstämma

Nya styrelsen ArkivDigitalI måndags, den 26 maj, hölls ArkivDigitals bolagsstämma på huvudkontoret i Lyrestad i närvaro av ett tjugotal aktieägare.

VD Mikael Karlsson redogjorde för företagets utveckling och framtida planer. ArkivDigital har fortsatt att utvecklas väl, såväl antalet abonnenter som omsättningen steg med omkring 20 procent under 2013. Flera stora satsningar har inletts, bland annat en fullständig registrering av Sveriges befolkning 1950 och 1960 samt skapandet av ett riksomfattande personregister till alla äldre bouppteckningar. Mer om företagets planer kan läsas i årsredovisningen för 2013.

En person i styrelsen byttes ut. Daniel Hultman, Köpingsvik, hade undanbett sig omval och ersattes av Jan Aronson, Täby. Övriga ledamöter, Karin Almlöf, Paul Johansson och Håkan Skogsjö, omvaldes. Karin Almlöf fortsätter som ordförande.

Vill du ta del av årsredovisningen för 2013?

Gå in på sidan för bolagsinformation på ArkivDigitals hemsida. I högerspalten hittar du årsredovisningen för 2013. Du kan även klicka dig direkt till pdf-versionen av årsredovisningen.

ArkivDigital

Bild: Nya styrelsen.

5 Svar på “Rapport från ArkivDigitals bolagsstämma”

 1. ”fullständig registrering av Sveriges befolkning 1950 och 1960 samt skapandet av ett riksomfattande personregister till alla äldre bouppteckningar.” – Just what the doctor ordered! Nu börjar ni täcka kyrkoböcker så bra att just olika indexeringar är det som är till störst hjälp för det stora flertalet släktforskare. Alla kanske inte vet om det, men har man bara prövat kan man få mängder med info från Ancestrys halvdana indexering av födslar 1860-1941.

 2. När räknar Ni i så fall med att DVD-skivor för Sveriges Befolkning 1950 och -60 kan komma att finnas till försäljning?
  Jag sysslar till en del med släktforskning så det vore intressant att få veta.
  MVH
  Mikael Bergman

  • Hej Mikael,

   Vi räknar med att Sveriges befolkning 1950 kommer att ingå i vår tjänst ArkivDigital under senare delen av 2015. Man kommer då åt registret inne i programvaran. Vi avser alltså inte att sälja registret som DVD-skiva.

   Vänligen,
   ArkivDigital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.