Personregister för anställda vid pappersbruket Papyrus

AB Papyrus var ett pappersbruk, beläget i Mölndal. Bruket tillverkade slipmassa, finpapper och kartong. Företaget bildades år 1895 och upphörde genom en omorganisering år 1991.

Sedan ungefär ett år tillbaka finns ett nittiotal volymer innehållandes olika typer av information angående de anställda vid Papyrus, tillgängliga hos ArkivDigital. Materialet omfattar över 30 000 bilder. För att göra det lite enklare att orientera sig i några av de mer intressanta delarna av materialet har vi nu publicerat ett personregister, kallat Personal vid Papyrus.

Registret som är skapat av Leif Carlsson, omfattar drygt 9 200 registerposter. För vissa anställda finns en registerpost, för andra flera stycken. Tidsmässigt är det en fyrtio år lång period som ingår, från 1910-talets början till 1950-talets början.

Sven Svensson, född år 1910, var anställd som grovarbetare i verkstaden åren 1926-1941. Sven är bara en av flera tusen anställda vid Papyrus pappersbruk som ingår i registret Personal vid Papyrus.

För att ta del av registret Personal vid Papyrus krävs ett Allt-i-ett abonnemang. För att öppna registret, logga in på app.arkivdigital.se, klicka på Registersökning och välj Personal vid Papyrus i listan för registerkälla.

ArkivDigital

3 Svar på “Personregister för anställda vid pappersbruket Papyrus”

  1. Pingback: Personregister för anställda vid pappersbruket Papyrus - Slekt1

  2. Kul att Papyrus personregister lagts ut på AD. Jag har en fundering då jag såg att en släkting till mig fått yrket ”Holländarhjälpare”. I Papyrus original står det ”Hall hj” eller ”Holl hj”. Har ni någon bakgrund till att det i registret står Holländarhjälpare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.