Nytt material i januari

Under det nya årets första månad har vårt bildarkiv uppdaterats med en hel del nytt material. Många nya volymer finns nu tillgängliga online.

Bouppteckningar
Precis som under hösten ligger huvudfokuset för vår fotografering även fortsatt på bouppteckningarna från perioden 1901-1940. Vi vill bland annat nämna att Blekinge och Hallands län nu är kompletta till och med år 1930. För Malmöhus och Kristianstads län är vi klara till och med år 1920 och har även hunnit lägga ut en hel del volymer från perioden 1921-1930. När det gäller Värmlands län är vi klara till och med år 1910 och har börjat lägga ut material för åren 1911-1920. Även för de flesta övriga län har en hel del bouppteckningar tillkommit.

Fånglistor och högsta domstolens protokoll
Två andra projekt som pågått under en längre tid är fotograferingen av fånglistorna i justitiekanslerns arkiv samt fotograferingen av högsta domstolens protokoll. Fånglistorna är nu klara för perioden 1750-1814 och högsta domstolens protokoll för perioden 1694-1769.

Militärt material
När det gäller militärt material är nu de allra flesta av meritbanden till och med år 1883 online, det saknas några enstaka volymer som kommer läggas ut inom kort. Vi arbetar nu vidare med att fotografera den omfattande serien ”Rullor 1620-1723”.

Senaste volymer
För detaljerad information om vilka volymer som tillkommit: klicka här.

Läs mer om bildarkivet.

ArkivDigital

2 Svar på “Nytt material i januari”

 1. Synd att artikeln inte anpassar sig till mobilen. Viktigt när ni gör inlägg på FB som ofta(st) läses på mobil. Texten går ju inte att läsa. Samma med detta fältet för kommentaren.
  Fixa det tycker jag.
  För övrigt använder jag AD nästan varje dag (på datorn)

  • Hej Björn,
   Detta är ett problem som vi inte stött på tidigare; våra inlägg ska vara fullt läsbara i smartphone (även om själva bloggen inte har en s.k. mobilversion). Om det inte hjälper dig att zooma in på texten i inläggen så är det kanske något annat som är fel. Vänligen hör av dig till vår kundtjänst och förklara problemet mer ingående, så ska vi göra vad vi kan för att förbättra det. Maila kundtjänst på: kundtjanst@arkivdigital.se eller ring 010-10 11 333 under våra öppettider (mer info http://www.arkivdigital.se/kundtjanst ).
   Vänligen, ArkivDigital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.