Nytt material i ArkivDigital

Uppslagna böcker

Sedan vi för en dryg månad sedan skrev om nytt material här på bloggen har många nya volymer hunnit tillkomma. Det är inte bara svenskt material som har lagts till utan även volymer från Kansas och från Åland.

Vår fotografering av kyrkböcker i Kansas har vi berört i två stycken blogginlägg, dels Kyrkböcker från Kansas i ArkivDigital, dels Svenska flyttningsbevis fotograferade i Kansas. Det är fortfarande bara en mindre del av det totala Kansasmaterialet som finns tillgängligt online, mycket kommer att tillkomma framöver.

Vi har sedan tidigare fotograferat en stor mängd åländskt material. Handlingar från de åländska sjömanshusen har vi dock saknat. Sedan en tid tillbaka pågår nu fotografering av Mariehamns sjömanshus och Vårdö sjömanshus. Nytt material läggs ut löpande. Läs mer om vårt åländska material här.

När det gäller svenskt material är det i första hand bouppteckningar som har tillkommit. För några veckor sedan publicerade vi en sammanställning över tillgängliga bouppteckningar; Bouppteckningar i ArkivDigital – en sammanställning.
Vi har sedan dess hunnit bli klara med Göteborgs och Bohus, Norrbottens och Västernorrlands län till och med år 1930 samt med Stockholms stad till och med år 1921.

Bland militärt material som tillkommit kan nämnas ytterligare handlingar från C-byrån (länk till tidigare blogginlägg) samt fler militära pensionshandlingar. De tillkomna pensionshandlingarna kommer vi berätta mer om i ett kommande blogginlägg.

Markus Lindström, ArkivDigital

7 Svar på “Nytt material i ArkivDigital”

 1. Vid puffen för släktforskardagarna 2015 informerades om Sv bef 1950 som att det redan skulle finna klart hos ADonline

  • Och hej igen, Torsten,
   Vi utvecklar fortfarande det sista inför släppet av programvaran, men en förhandsvisningsversion av programmet (där alla funktioner finns med – inklusive databasen med befolkningen i Sverige 1950) finns att ladda ner här: http://www.arkivdigital.se/online/preview
   Det vi visade på Släktforskardagarna var en förhandsvisningsversion.
   Vänligen,
   ArkivDigital

 2. Pingback: New Records in ArkivDigital |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.