Nytt material i ArkivDigital

ProduktkatalogUnder maj månad fortsatte fotograferingen av bouppteckningarna från perioden 1901-1940. Vi har nu inlett det omfattande arbetet att fotografera Stockholms stads (rådhusrätts) bouppteckningar från denna period. Hittills är de tillgängliga till och med år 1905 i ArkivDigital. Bouppteckningarna från den resterande delen av Stockholms län är tillgängliga till och med år 1940.

I övrigt har bouppteckningsvolymer tillkommit från flertalet län. Vi vill särskilt nämna att Kopparbergs samt Göteborgs och Bohus län är klara till och med år 1920 samt att Värmlands län är klart till och med år 1930.

För några månader sedan lanserade vi vår tjänst för beställningsfotografering av domböcker (länk till hemsidan). Tjänsten har under våren blivit mer och mer populär och som en följd av detta har vår fotografering blivit mer och mer inriktad på domböcker. När en dombok beställs via hemsidan blir den inte bara tillgänglig för personen som beställt den utan för alla som har ett abonnemang till ArkivDigital.

Som exempel på några arkivbildare där ett flertal domböcker har fotograferats till följd av beställningar kan vi nämna Arvidsjaurs tingslags häradsrätt, Bjärke häradsrätt, Edsbergs häradsrätt, Gotlands norra häradsrätt, Norrtälje rådhusrätt och magistrat samt Ölands södra mots häradsrätt. Utöver detta har naturligtvis även många andra domböcker beställts, fotograferats och blivit tillgängliga i ArkivDigital.

Gå till senaste produktkatalogen.

ArkivDigital

4 tankar om “Nytt material i ArkivDigital

 1. Hej,

  var kan jag hitta info om svenska krigsfångar i kriget med Ryssland 1808-1809?

  Mvh

  Lasse K

  • Hej Lasse,
   Vi har inte fotograferat något specifikt material som rör krigsfångar 1808-1809. Om det finns något sådant vet vi inte på rak arm, och Krigsarkivets
   material är inte lätt att orientera sig i. Vi föreslår att du antingen provar lyckan på Anbytarforum (http://aforum.genealogi.se) eller vänder dig direkt till Krigsarkivet med din fråga. Lycka till!
   Vänligen,
   ArkivDigital

 2. Hej
  Har ni funderat på fotografera Elgenstiernas verk? Eller Herdaminnen för de olika stiften?
  De är mycket användbara om man stöter på adel eller präster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.