Ny programvara – körs helt i webbläsare!

Testa vår nya programvara som körs helt i din webbläsare. Webbversionen gör det möjligt att nu även testa ArkivDigital 2.0 på läsplattor, såsom Android och iPad. Den fungerar bäst med webbläsaren Google Chrome, men den kan även köras på Safari, Firefox och Edge. Observera att den inte fungerar med Internet Explorer.

Viktigt att tänka på är att hålla webbläsaren uppdaterad. Webbversionen fungerar sämre i äldre versioner av webbläsare även om de stöds av ArkivDigital.

Största synliga förändringen är att flikarna, (numera kallade ”Aktuellt”) och historiken är flyttade till vänstersidan. I och med detta frigörs mer höjd för att titta på bilder och man har möjlighet att se mer information samtidigt än vad flikarna tillät. Man väljer själv storlek på panelen till vänster beroende på skärmstorlek och upplösning.

Nya adProgramvaran är inte helt klar så maila gärna synpunkter och förslag till kundtjanst@arkivdigital.se

Gå till följande sida för att logga in i programmet: http://app.arkivdigital.se/

ArkivDigital

21 Svar på “Ny programvara – körs helt i webbläsare!”

  • Hej Sven!
   Bland annat så fungerar inte utskriften eller att kunna spara bilden. Under bildinställningar finns inte alternativet ”Skärpa” med.

   Vänligen
   ArkivDigital

 1. Tackar och snabb är den också. 🙂
  Fungerar utmärkt i Linux med Chromium webbläsare.
  Saknar dock kortkommandon för t.ex kopiera källhänvisning m.f.

 2. Mycket välkommet, nu kan sitta i båten eller på stranden i sommar leta efter nya källor. Det blir till att skaffa sig en större ”padda”

  Kommer dessa nyheter att komma även till nuvarande 2.0 för stationära datorer? Eller kommer den att fasas ut?

 3. Eftersom jag aldrig kunnat använda den nedladdningsbara programversionen har jag inget att jämföra med, men vad jag sett under de 3-4 dagar jag jag testat det har det fungerat utmärkt. Applikationen är stabil och ffa snabb. Läser aldrig instruktionsböcker 🙂 så applikationens intuitiva uppbygnad fungerar bra för mig i alla fall. Inte stött på några problem ännu.

 4. Jag har just testa AD på min Androidplatta. Fungerar utmärkt. Sedan får man väl lära sig mer om de olika funktionerna.

 5. Med några små fixar så kommer den ju att kunna fungera hyfsat även i mobil/tablet. Som det är nu så kan man råka skrolla bort menyerna på sidan och ovanför så att det blir lite svårt att komma tillbaka eftersom den då uppfattar all skrollning som om den tillhör bilden.
  Men ett jättebra initiativ

 6. Toppen-lösning även för vanliga datorer.
  Att enkelt kopiera käll-hänvisning är dock en funktion jag också saknar för att kunna använda fullt ut.

  • Hej Nils!
   En översyn av snabbkommandon pågår. Så fort detta är klart kommer de att bli tillgängliga i webbversionen.

   Vänligen
   ArkivDigital

 7. Kan ni inte flytta mina bokmärken till vänsterfliken också? Funkar flikhistoriken på samma sätt. Kommer den ihåg öppna flikar även om jag öppnar i en annan dator/webbläsare?

  • Hej Sara!
   Flikhistoriken är unik för varje dator och webbläsare. Det innebär att de sökningar du öppnar upp på en dator eller webbläsare, kan du inte se på en annan dator eller webbläsare.

   Maila gärna synpunkter och förslag till kundtjanst@arkivdigital.se

   Vänligen
   ArkivDigital

 8. Kommer programvaran att finnas kvar, eller blir vi hänvisade till Chrome för full funktion? Undviker helst Googles produkter.

  • Hej Tomas!
   Det är webbversionen som vi kommer att jobba vidare med.
   Du kan använda ArkivDigital via Firefox, Ege och Safari men det finns vissa funktioner som inte fungerar fullt ut i dessa webbläsare. Att Chrome fungerar bäst, beror på att den nedladdade klienten är baserad på just Chrome.

   Vänligen
   ArkivDigital

 9. Jag får inte utskriftsfunktionen att fungera. När jag trycker på skrivarikonen händer ingenting. Om jag provar med webbläsarens Ctrl+P kommer förhandsgranskningsfönstret upp en halv sekund, sedan försvinner det igen och ingenting mera händer. Har provat på två olika datorer, båda med Win 10 och Chrome.

 10. Fantastiskt bra!
  Stabilt och överskådligt och dessutom möjligt att ha full funktionalitet på surfplatta!
  Jag har kört i Safari och saknat en del av bildinställningarna, finns bara gråskala, negativ och kontrast och ljusreglage, Nu har jag gått över till Chrome och där finns alla inställningar.
  Lars Arén

 11. Lyckas inte ens logga in till AD i nya web-läsarversion från min iPad med ios 9.3.5, vilket är den senaste som går att installera på äldre iPads och iPhones. Får felmeddelande och kommer sedan inte längre.
  Något man jobbar på eller är vi många som inte kan uppdateratill ios 10 utestängda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.