Ny bildinformation i bildvisaren

Som flera av er kanske redan upptäckt har vi lagt till en bildinformation i programvaran. När man öppnar upp en volym ser man denna uppe i det vänstra hörnet av bilden.

Bildinformationen innehåller namnet på arkivbildaren, länsbokstav, volymbeteckning, start-och slutår, samt bild-och sidnummer. Det vill säga, samma som en ren källhänvisning. Det går att markera och kopiera bildinformationen.

För den som inte vill att bildinformationen ska vara synlig, kan man dölja den genom att gå in på Inställningar i startmenyn. Välja Presentation och på raden för Visa bildinformation i bildvisaren, klicka på Göm.

Obs. Bilden är ett fotomontage.

ArkivDigital

4 Svar på “Ny bildinformation i bildvisaren”

 1. Hej,
  Tycker det är utmärkt att få se bildinformationen på skärmen.
  Jag för min del har kopierat en del bilder via den inbyggda funktionen till en pdf-fil.
  Tidigare fick jag bildinformationen med på pdf-filen men inte nu längre.
  Varför inte det?
  Använder iMac med MacOS High Sierra och Chrome som webbläsare.
  Kan det bero på nya MacOS ?

  Hälsningar
  Klaus Pohl

  • Hej Klaus,
   Det har inget med ditt operativsystem att göra. I webbversionen är det helt enkelt inte möjligt att spara bilder i PDF format.

   Vänligen
   ArkivDigital

 2. Snyggast vore om ni hade en SPARQL endpoint som man kan fråga vad AID v505452.b10 har för meta data dvs. att ni jobbar med Linked data som Wikidata och som även Riksarkivet pratar om att göra i sitt pressmeddelande….

  Fler och fler släktforskarsiter har botar som uppdaterar datat och har man då AID numret så skulle en bot kunna uppdatera och hämta exempelvis meta data vilket län en socken var i etc….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.