Ett par knapptryck från alla svenskar 1975

För ett par år sedan presenterade ArkivDigital två stora personregister som omfattar hela Sveriges befolkning åren 1950 och 1960. Nu fortsätter vi framåt i tiden och lanserar ett register över Sveriges befolkning 1975.

I det nya personregistret Sveriges befolkning 1975 hittar du persondata om i princip alla svenskar som levde då. De viktigaste uppgifterna som ingår är fullständigt namn, adress, födelsetid och -församling, vigseltid eller tidpunkt för senast civilståndsändring, yrke samt aktuell mantalsskrivning och föregående mantalsskrivning. Vidare framgår vilka personer som bodde i samma hushåll.

Källan till Sveriges befolkning 1975 är ett utdrag ur 1976 års mantalslängd. Längden avser förhållandena den 1 november 1975.

Sökning i Sveriges befolkning 1975
För att kunna ta del av Sveriges befolkning 1975 krävs Allt-i-ett abonnemang. Registret är enbart tillgängligt i webbversionen av vår programvara, som ni hittar här: https://app.arkivdigital.se

ArkivDigital

13 Svar på “Ett par knapptryck från alla svenskar 1975”

 1. Fantastiskt! Jag hoppas att ni kör 1985 i nästa vända, då kommer ni att få något hundratal Palmemords-nördar som nya kunder.

  • Hej Håkan,
   Vårt arkivmaterial omfattas inte av GDPR då vi har ett utgivningsbevis och detta ger samma grundlagsskydd för yttrandefrihet precis som medieföretag har för sina publiceringar på internet.

   Vänligen
   ArkivDigital

   • Hej!
    Skulle det gå att lösa på samma sätt med fastighetsböckerna? De analoga böckerna som gällde fram till ca 1985 fanns att läsa i SVAR men togs bort pga. GDPR. Ett stort avbräck för oss som forskar mer i nutid.

    • Hej!
     I nuläget har vi inga planer på att skapa ett register till fastighetsböckerna. Precis som du skriver så är fastighetsböckerna analoga vilket innebär ett oerhört mycket mer omfattande arbete än att skapa Sveriges befolkning 1975, där underläget är digitalt.

 2. Då blir glappet mindre då både Sveriges Befolkning 1970, 1980 och 1990 finns utgivna på CD och USB minne av annan aktör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.