Bouppteckningar 1901-1940 – statusuppdatering

 

 

 

 

 

 

 

Som vi vid ett flertal tillfällen har berättat om här på bloggen fotograferar ArkivDigital för närvarande bouppteckningarna från perioden 1901-1940 för hela landet. För två län, Gotland och Jämtland, är fotograferingen redan avslutad och materialet tillgängligt online. För övriga län pågår fotograferingen för fullt.

Vi har valt att bedriva fotograferingen av bouppteckningar vid respektive landsarkiv i tioårsetapper. Det innebär att vi först fotograferar perioden 1901-1910, sedan perioden 1911-1920 och så vidare. Vi tänkte här ge en statusuppdatering på hur långt vi hittills har kommit för respektive län.

För ett flertal län arbetar vi med fotografering av den första tidsperioden, det vill säga 1901-1910. Detta gäller följande län: Jönköping, Kalmar, Kopparberg, Kronoberg, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västmanland, Örebro och Östergötland.

När det gäller de sydligaste delarna av landet är bouppteckningarna från Blekinge och Hallands län komplett tillgängliga online till och med år 1920. Malmöhus och Kristianstads län är klara för perioden 1901-1910, men även merparten av bouppteckningarna från perioden 1911-1920 är tillgängliga online.

Från Göteborgs och Bohus, Skaraborgs och Älvsborgs län är i nuläget merparten av bouppteckningarna från perioden 1901-1910 samt cirka hälften av bouppteckningarna från perioden 1911-1920 tillgängliga online. Vi har för dessa län inte haft möjlighet att fotografera bouppteckningarna i helt kronologisk ordning. Det finns luckor här och där som vi kommer täppa till efterhand.

Beträffande Gävleborgs, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län är fotograferingen för perioden 1901-1910 avslutad och materialet tillgängligt online. Det saknas dock enstaka volymer som vi inte har tillgång till. Vi har även börjat att lägga ut volymer från åren 1911-1920.

Även för Stockholms län är perioden 1901-1910 klar och för åren 1911-1920 har ett mindre antal volymer än så länge blivit online. Vi har dock valt att till att börja med hoppa över Stockholms stad. Så snart fotograferingen av länet är klar till och med 1940 kommer vi att påbörja fotograferingen av Stockholms stads (rådhusrätts) bouppteckningar.

Fotograferingen av bouppteckningar kommer att fortsätta i rask takt även under 2015 och nyfotograferade volymer kommer att bli tillgängliga online löpande.

Markus Lindström, ArkivDigital

7 Svar på “Bouppteckningar 1901-1940 – statusuppdatering”

 1. Kunde tack vare att jag bor i rätt stad hitta Skogstibble ”födda 1903” för där slutar Allt (?) redan 1895.
  När ska Lidköping ha ”födde, vigsel, döda” senare än 1933, typ?
  mvh

 2. Hej
  Kan man få en uppdateringsprognos för bouppteckningsfotograferingen.
  Kanske ett nytt blogginlägg så här ett år senare.
  Tack för att ni finns!

  • Hej Petra,
   Varje månad lägger vi upp ett blogginlägg och sänder ut ett nyhetsbrev där vi informerar om vad som är nyfotograferat. Där nämner vi alltid senaste nytt vad gäller just bouppteckningar. Men det är absolut möjligt att göra ett blogginlägg som liknar detta, för att sammanfatta såpass omfattande.
   Vänligen,
   Bloggredaktionen

 3. Då är jag främst intresserad av tidsplanen för vad som komma skall i Göteborg och Bohuslän samt Älvsborg. Jag har ju sett att ni blivit klara med 01-30 🙂

  • Hej Petra,
   Om du är intresserad av material från specifika län så är det bästa att gå in på vår hemsida, och titta under respektive län där:
   http://www.arkivdigital.se/volymer
   Klicka på det län du är intresserad av (i högerspalten) och läs sedan mer om vad som finns för det länet.
   Vänligen,
   Bloggredaktionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.