ArkivDigitals årskrönika 2021

När vi ser tillbaka på 2021 har även det här året varit ett annorlunda år för oss alla. Som tur är så är släktforskning en bra hobby att ägna sig åt under en pandemi och vi på ArkivDigital har ägnat året åt att fortsätta arbeta med att förenkla och förbättra för alla er släktforskare. Här lyfter vi fram höjdpunkterna bland de nyheter som presenterades under 2021.

90 miljoner bilder i databasen

Under större delen av året satte Corona-pandemin stopp för fotograferingen på arkiven men i september kunde vi äntligen komma i gång igen. Under årets sista månader publicerade vi 2 miljoner bilder av arkivhandlingar vilket motsvarar cirka 4 miljoner sidor. Detta gjorde att vi i början av december nådde hela 90 miljoner bilder i databasen.

Många miljoner nya poster i Befolkningen i Sverige (BiS)

Under 2021 gjorde vi två stora uppdateringar av Sveriges största personregister, Befolkningen i Sverige (BiS). I början av året tillkom 19,4 miljoner sökbara uppgifter för åren 1820–1839 och i förra veckan lade vi till ytterligare 13,3 miljoner uppgifter för åren 1800–1819. Nu finns det totalt 165,8 miljoner sökbara poster i registret.

Digitala föreläsningar

Under året har vi fortsatt med våra mycket populära Zoom-föreläsningar den första onsdagen i månaden. ArkivDigital medverkade även på Släktforskardagarna, RootsTech och Finding Family Together Live som samtliga hölls digitalt. Vi kommer fortsätta med föreläsningar online även under 2022.

ArkivDigital var en av de 101 bästa webbplatserna för släktforskning 2021

Under 2021 valde Family Tree Magazine återigen ut ArkivDigital som en av de 101 bästa webbplatserna för släktforskning. Family Tree Magazine är Nordamerikas ledande släktforskningstidning som inspirerar sina läsare att upptäcka och bevara sin släkthistoria.

Påfyllning i vårt födelseregister

I början av året slutförde vi indexeringen av födda 1800–1840 och under sommaren började vi indexera uppgifter om personer födda 1750–1799. Nu återstår bara ett par län innan det finns sökbara uppgifter för samtliga län även för den tidsperioden. Totalt finns det nu mer än 9,2 miljoner sökbara poster i födelseregistret.

Vigselregistret

I maj blev vi klara med vigselregistret för alla Sveriges län för åren 1800–1840. Totalt finns det nu nästan 2 miljoner sökbara poster där du snabbt och enkelt kan hitta dina förfäders och släktingars vigselnotis.

Bouppteckningsregistret har vuxit rejält

Det hände mycket med vårt bouppteckningsregister under 2021. Vi har lagt till mer än 4,3 miljoner poster från många län runt om i Sverige. Nu vid årets slut finns det mer än 6,2 miljoner sökbara namn i bouppteckningsregistret.

1,4 miljoner nya flygbilder

Under 2021 har vi publicerat cirka 1,4 miljoner nya flygbilder. Totalt finns det nu drygt 4,6 miljoner flygbilder att titta på hos ArkivDigital.

Svensk-amerikanska kyrkböcker från Colorado

Om man letar efter släktingar som emigrerat till USA är de svensk-amerikanska kyrkböckerna en bra källa. Under hösten lade vi till nyfotograferade kyrkböcker från svensk-amerikanska församlingar i Colorado. Bland böckerna finns bland annat församlingsböcker, födelseböcker, vigselböcker och dödböcker.

Sökbara uppgifter om födda, vigda och döda från Släktdata

Under 2021 har vi fortsatt vårt samarbete med Föreningen Släktdata och det har resulterat i att vi kunnat uppdatera våra register med nästan 279 000 uppgifter om födda, vigda och döda.

Födda, vigda och döda i Gamble Norbergs och Skinnskattebergs Bergslager

Vi har även haft ett samarbete med Släkt- och Bygdeforskarföreningen ENGELBREKT i Norberg där vi har publicerat drygt 342 000 sökbara poster gällande födda, vigda och döda.

Lär dig mer på YouTube

Under 2021 har vi lagt till många nya filmer på YouTube. Bland filmerna finns bland annat alla de föreläsningar som vi har hållit på Zoom under hösten. Glöm inte prenumerera på vår YouTube-kanal så du inte missar något framöver.

Läs vår blogg

Vill du läsa mer om vad som hänt hos ArkivDigital under 2021 så hittar du all information här i bloggen.

Ett stort varmt tack till alla våra kunder för i år!

Nu ser vi fram emot 2022 där vi förhoppningsvis åter kommer kunna fortsätta att fotografera intressanta arkivhandlingar och även öppna upp beställningsfotograferingen igen.
Vi kommer också presentera nya spännande register som underlättar letandet efter släktingar och förfäder.
Läs vår blogg och följ oss på våra sociala medier för att inte missa något under det kommande året!

GOTT NYTT ÅR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.