NYTT! Födda i Kristianstads län 1800-1840

Har du förfäder och släktingar som föddes i Kristianstads län? Nu blir det enklare för dig att hitta deras födelsenotis. Vi har just uppdaterat vårt register Födda, delar av Sverige och lagt till 171 384 sökbara poster med personer födda i Kristianstads län åren 1800–1840.

ArkivDigitals födelseregister är till stor hjälp för dig när du söker efter födelsenotiser för dina förfäder och släktingar. Istället för att bläddra sida efter sida i födelseböckerna gör du bara en snabb sökning i registret. När du hittat personerna du letar efter kan du enkelt klicka dig vidare till födelseboken för att dubbelkolla uppgiften i originalkällan.

Födda Kristianstad ArkivDigital

Följande uppgifter är sökbara i födelseregistret:

 • Födelsedatum
 • Dopdatum
 • Barnets förnamn
 • Födelseplats (by, gård etc)
 • Födelseförsamling
 • Föräldrarnas förnamn och efternamn, deras titlar/yrken och åldrar.

Totalt innehåller registret Födda, delar av Sverige nu drygt 5,9 miljoner poster. Vi kommer att fortsätta uppdatera registret så håll utkik här i bloggen och på våra sociala medier för att få information om alla nyheter.

På den här länken kan du se de församlingar och årtal som ingår i registret efter uppdateringen.

För att öppna Födda, delar av Sverige loggar du in på app.arkivdigital.se, klickar på Registersökning och väljer Födda, delar av Sverige i listan över registerkällor.

ArkivDigital

4 Svar på “NYTT! Födda i Kristianstads län 1800-1840”

 1. Hej!

  När Födda i Kristianstads län 1800-1840 blev klar häromveckan, hittade jag inte Ramsåsa församling. Ramsåsa församling tillhör egentligen Kristianstads län fr.o.m. 1952. Övriga församlingar som tillhörde Malmöhus län, överfördes till Kristianstads län under 1970-talet, finns med i Födda i Kristianstads län. Varför finns Ramsåsa inte med då?

  • Hej Tomas, Ramsåsa kommer att ingå i det indexerade materialet för Malmöhus län, som kommer att publiceras under hösten.

 2. Hej!

  Tack för svaret! Jag har misstänkt att Ramsåsa kommer att ingå i det indexerade materialet för Malmöhus län, trots att Ramsåsa tillhör Malmöhus län fr.om. 1952. Vad beror det på att ett flertal församlingar som tillhörde Malmöhus län tidigare och övergicks till Kristianstads län efter 1970, ingår i det indexerade materialet för Kristianstads län ändå? Men inte Ramsåsa.

  • Hej igen! För de församlingar som tillhör flera län gör vi en manuell uppsortering och försöker då sortera in församlingen till det län där största delen av församlingen tillhör eller dit församlingen tillhörde under de aktuella åren. Just Ramsåsa hamnade då i uppdateringen för Malmöhus län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.