Genväg till webbversionen

Om du använder dig av webbläsaren Google Chrome, kan du lägga till en genväg på skrivbordet till ArkivDigital programmet på följande sätt.

Starta och logga in i programmet via följande sida: https://app.arkivdigital.se/

Om du tidigare varit inloggad och använt programmet måste du först stänga ned alla öppna flikar utom en Ny arkivsökning. Annars kommer alltid de öppnade flikarna upp när du startar programmet från genvägen. För att stänga öppnade flikar, gå in på Sök i arkivet.

 1. Klicka på den blå pilen vid rutan Stäng alla utom favoriter. Välj Stäng alla. Samtliga flikar stängs ned.
 2. Öppna upp en Ny arkivsökning.
 3. Gå tillbaka till startmenyn

Lägg till genvägen så här:

 1. Klicka på de tre lodräta prickarna uppe till höger i webbläsaren.
 2. Välj Fler verktyg
 3. Välj Lägg till på skrivbordet
 4. I rutan som kommer upp ser du vår logga och det är så ikonen kommer att se ut då den hamnar på skrivbordet. Klicka på Lägg till.

Om du inte har Google Chrome installerat på din enhet kan du ladda ned den genom att klicka Här.

ArkivDigital

12 tankar om “Genväg till webbversionen

 1. ”Lägg till på skrivbordet” det alternativet fanns inte ”fler verktyg” på min Chrome. Men jag lade till det som bokmärke och det fungerar ju också 😀

 2. Hej
  Har ni löst problemet med att när man går in på ”källa och visa” får man upp version 2 INTE webb-versionen, även om den är uppe och inloggad! Ska jag behöva ändra alla källor eller kommer det inte att fungera längre???

 3. Uppskattar verkligen Webbversionen av Arkiv Digital. Så suveränt bra med sökfunktionen, speciellt i vårt avlånga land. När man inte känner till var man ska söka en person, vilken församling eller län? Med ett knapptryck kommer man till
  husförhörslängden eller födelseboken. Toppen!

  • Hej Per-Ulf,
   ArkivDigital kan även köras på Firefox, Edge och Safari.
   Via webbläsaren kan man sedan göra en genväg till skrivbordet, aktivitetsfältet eller startmenyn. Valen är lite olika beroende på vilken webbläsare man använder.

   Vänligen
   ArkivDigital

 4. Problemet är att man inte får en blå ikon på skrivbordet när man följer instruktionen ovan, det blir en svart fyrkant med ett vitt A i

  • Hej Per,
   Har man den senaste uppdateringen av Google Chrome blir ArkivDigital ikonen numer svart med ett vitt A.

   Vänligen
   ArkivDigital

 5. Ja det är synd att man inte får den blå loggan på PC:n utan ett A som genväg. På iPad är det väldigt lätt att lägga in genvägen och då får man den blå loggan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.