Mycket nytt material i ArkivDigital

Nyligen genomfördes en större uppdatering av vårt bildarkiv. Mycket nytt material finns nu tillgängligt online. Nedan redogörs för några av de viktigaste uppdateringarna. På vår hemsida går det även att på volymnivå få information om vad som tillkommit: klicka här.

Kyrkoarkiv
För den som har svenska släktingar som varit bosatta i London vill vi gärna tipsa om att vi nu har lagt ut material från den svenska utlandsförsamlingen Ulrika Eleonora. Förutom husförhörslängder/församlingsböcker, flyttlängder och födelse-, vigsel- och dödböcker har vi även fotograferat en del andra handlingar, bland annat bilagor till flyttningslängderna, sockenstämmoprotokoll och kyrkoräkenskaper.

Bouppteckningar
Vår fotografering av bouppteckningarna från 1900-talets början pågår för fullt och en mängd nyfotograferade volymer är nu online. Vi kommer innan jul att publicera ett blogginlägg i vilket vi berättar om hur fotograferingsstatusen ser ut för respektive län. Håll utkik här på vår blogg.

Mantalslängder
Kopparbergs och Västmanlands läns landskontors mantalslängder är nu komplett tillgängliga från äldsta tid till 1820. När det gäller häradsskrivarnas exemplar av mantalslängderna för motsvarande period är Kronobergs län nu komplett.

Övrigt material
För Gotlands län är nu konkursakterna från äldsta tid till och med år 1940 komplett tillgängliga. Från Gotlands norra häradsrätt saknas dock en del volymer eftersom de är brandskadade och i för dåligt skick för att kunna fotograferas.

Bland andra material som tillkommit vill vi även nämna Högsta domstolens protokoll för åren 1737-1751 samt fånglistor från justitiekanslerns arkiv för åren 1801-1805.

ArkivDigital

4 tankar om “Mycket nytt material i ArkivDigital

  • Hej Per,

   För närvarande fotograferar vi bouppteckningar från 1900-talets början från Södermanland, vilket kommer att nämnas mycket snart i ett blogginlägg som rör bouppteckningar. Utöver bouppteckningarna så har vi den senaste tiden inte fotograferat så mycket material som
   specifikt rört Södermanland.

   Vad som finns för varje län framgår bl.a. på Södermanlands länssida på vår hemsida: http://www.arkivdigital.se/volymer/sodermanland?county=4

   Vänligen,
   ArkivDigital

   • Det vore mycket bra om de renoverade domböckerna kunde föras längre fram i tiden. Kyrkoböckerna i många sörmländska socknar börjar sent och det går ofta inte att knyta ihop dem med häradsrättenas renovationer som slutar redan i början av 1700-talet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.