En kvarts miljon porträttbilder!

Nu finns en kvarts miljon porträttbilder, med tillhörande register, tillgängliga hos ArkivDigital. Porträtten, fotograferade under en halvsekelslång period från 1920-talet och framåt, härstammar från tre fotoateljéer i Stockholm: Jaeger, Bergne och Welinder. Merparten av de fotograferade personerna är stockholmare, men det finns porträtt på personer även från övriga delar av landet.

För att kunna ta del av porträttregistret krävs dels Allt-i-ett abonnemang, dels att man använder webbversionen av vår programvara.

I programvaran, välj ”Ny registersökning” och därefter ”Porträttsamling” som registerkälla, och sedan kan du börja söka.

0353 porträttregister bildDirektör Sven G. Svensson, fotograferad vid Herman Bergnes ateljé i Stockholm, 1954.

De allra flesta porträttbeställningarna omfattar flera stycken bilder. Det finns såväl porträtt föreställandes endast en person som parbilder (t.ex bröllopsfotografier) och gruppbilder. Hur mycket information som kan återfinnas i registret varierar från bild till bild och fotograf till fotograf. På denna sida finns utförligare information om vilka uppgifter som ingår; Gå till sida.

Markus Lindström, ArkivDigital

2 Svar på “En kvarts miljon porträttbilder!”

  1. Fantastiskt roligt att ni nu utvidgar registren med porträtt! (Och bouppteckningsregister förra veckan)
    När register som dessa är långt ifrån kompletta, dvs det täcker bara en del av befolkningen, hade det var toppen om man kunde söka med en gedcomfil. På Svenskt Porträttarkiv har man (Göran Runfeldt) skapat en sådan sökmöjlighet och den är otroligt bra. Jag hade önskat en sådan komplettering under avancerad sök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.